Nejdražší prut na světě za stovky tisíc pochází z Japonska

Nedávno japonská společnost Zenaq zaujala rybářská média z celého světa díky jejich nepřehlédnutelné novince. O co jde? Japonci představili rybářský prut, který stojí 12 000 dolarů, což je v přepočtu podle aktuálního kurzu bezmála 284 000 korun.

Přečtěte si také: Jak vyhrát v loterii? Čísla SPZ projíždějícího auta přihrála elektrikáři pořádný balík


Asi každý rybář si položí otázku, proč je tento prut tak drahý. Je to dáno několika zajímavými a revolučními faktory. Prut nabízí například zcela unikátní blank. „Náš proces průběžného ovíjení zabraňuje jakékoli deformaci blanku a vytváří maximální odolnost,“ nechal se slyšet obchodní manažer Kenji Sasakura.
 

Unikátní materiál

Na prutu najdeme také patentované sedlo, které udrží i ty největší navijáky při lovu velkých ryb na moři, aniž by se jakkoliv pohnul.

Při výrobě nejdražšího prutu na světě byla použita i patentovaná uhlíková vlákna, která dávají udici zcela unikátní vlastnosti při lovu ryb na moři. Kromě uhlíku byl ale použitý například i titan, který je mimořádně odolný proti korozi, a to i po styku s „agresivní slanou vodou“.
 

Vyrábí se na zakázku

Pokud by rybář chtěl takový prut mít v rybářské výbavě, je nutné kontaktovat přímo výrobce. „Tyto pruty za 12 000 dolarů jsou vyráběny na zakázku, nikdy by nemohly být vyráběny sériově,“ dodal obchodní manažer Sasakura.

Možná jste právě zjistili, co byste si letos přáli pod vánoční stromeček. A možná máte spoustu jiných nápadů, jak tolik peněz využít.

Štědrý příspěvek na vánoční dárky, ale třeba i nové bydlení či mnoho dalších snů vám dneska může zajistit Sportka. V Superjackpotu je právě „baťovských“ 99 milionů. Budete to vy, kdo je získá? Tiket do dnešního losování získáte za pár kliknutí.

Autor fotografie: Archiv výrobce, společnosti Zenaq.

Přečtěte si také